Lyssna
Fredrik putsar köksfönster.

Kan man putsa fönster själv när man är blind?

Tidigare skrev jag om att sköta sitt hem när man är helt blind. Då handlade det om hur man håller ordning på exempelvis kläder och livsmedel i kyl och frys med mera.

Men det gäller ju också att hålla hemmet fräscht, exempelvis dammsuga, putsa fönster och så vidare. Det mesta kan man göra själv trots att man inte ser. När man dammsuger får man tänka på att köra i raka linjer så man är säker på att man får upp dammet. Missar man något får man väl hoppas att det åker med nästa gång ;-).

Även fönsterputsning går faktiskt också att göra när man inte ser. Till att börja med ska fönstret blötas och tvättas och sedan ska ju smutsvattnet torkas bort. På ett smalare fönster torkar jag bara uppifrån och ner. På större fönster brukar jag flytta den vänstra handen utmed fönsterkarmen för att veta var jag har torkat.

Att ta hand om tvätten är inte heller speciellt svårt. Jag försöker köpa kläder som jag kan tvätta i samma temperatur. Om jag är osäker så tvättar jag hellre på en lägre temperatur för att inte riskera att förstöra plagget ifråga.

//Fredrik

Fel: Kontaktformulär hittades inte.