Lyssna
Bildkollage. Fredrik i samspråk med Tactile Floorings Ulrik Bergvall. Fredrik kollar in tandemcykel.

Besök på mässan Leva & Fungera 2017

Den 5 april var jag och besökte mässan Leva & Fungera i Göteborg. Det är en mässa där företag som säljer hjälpmedel för funktionshindrade visar upp sina produkter, exempelvis företag som säljer anpassning för bilar, hjälpmedel för synskadade med mera. Det var också många bra föreläsningar. Jag besökte bland annat Iris hjälpmedel, som har nämnts i tidigare inlägg, de säljer hjälpmedel för synskadade. De visade bland annat talande klockor. Jag som är tekniskt intresserad besökte också ett företag som visade hur man kunde göra en manuell rullstol motordriven. Jag besökte också så klart Mattings monter och provade olika taktila ledstråk.

Leva & Fungera är en bra mässa om man vill titta på och prova olika hjälpmedel. Ska man som blind besöka mässan är det en bra idé att läsa vilka utställare som finns så man vet lite i förväg vad man vill titta på. Tyvärr var det inte så många företag som visade hjälpmedel för blinda den här gången men jag tycker det är intressant att se andra hjälpmedel också.

Ulrik och jag diskuterade även den “vita käppen”, se filmsnutt nedan. Läs gärna mer om den på Synskadades Riksförbunds hemsida: srf.nu (länk öppnas i nytt fönster).

//Fredrik

Bildkollage från besöket på mässan. Fredrik känner på en rullstol. Fredrik med vit käpp i Matting/Tactile Floorings monter och Fredrik med hörlurar i handen.

Se filmen!

Fel: Kontaktformulär hittades inte.