Lyssna
Matting Solutions på Nordbygg 2020 i monter C04:50. Entré på Arlanda terminal 4.

Arlanda Terminal 4

Stockholm Arlanda Airport är Sveriges största flygplats, och är en knutpunkt mellan Stockholm och andra svenska städer samt övriga världen.

På Stockholm Arlanda Airport finns ett utbud av omkring 107 direktlinjer, varav 87 är utrikes och 20 är inrikes. Utöver direktlinjerna finns även många charterdestinationer. Under 2023 reste 21 817 841 resenärer till eller från Stockholm Arlanda Airport.

2021 utsågs Stockholm Arlanda Airport till “ECO-Innovation Airport of the Year” av flygbranschorganisationen ACI Europé. Flygplatsen framhålls som  ”en pionjär i framkant inom hållbarhetsutvecklingen i branschen” och som ett ledande exempel på att nå fossilfrihet i egen verksamhet.

Bilder på entrén till Terminal 4 från december 2019.

 

Tactile Flooring Referens Ubåtshallen Malmö

Ubåtshallen, Malmö

När Ubåtshallen i Malmö byggdes om till kontor, för bl a Försäkringskassan, så tillgänglighetsanpassades lokalerna med Aluminium ledstråk. För bästa kontrast mot det ljusa golvet så valde man svarta inlägg i profilerna.

Fakta – Ubåtshallen i modern utformning

Fastigheten byggdes på 1950-talet som industrihall för Kockums men omvandlades i början av 2000-talet till kontors- och utbildningslokaler. Här har bland annat Malmö Högskola, Mediegymnasiet och Folkuniversitetet bedrivit utbildningar. Nu har även fastighetens fem nedersta våningar blivit kontorsytor. Den sjätte och översta våningen hyrs av Duni. I bottenplan finns restaurangen White Shark.

Ubåtshallen var en av de första av Kockums tidigare byggnader som gjordes om till moderna lokaler och ett av de första stegen i Dockans omvandling från varvsområde till ny stadsdel med kontor, bostäder, restauranger, caféer och butiker.

När fastigheten nu byggts om har allt rivits invändigt, och bara stommen har bevarats. Lokalerna har en modern utformning, men har samtidigt fått behålla en delvis industriell känsla som ger en anknytning till husets historia. Ombyggnaden har genomsyrats av ett tydligt miljötänkande och fastigheten certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

(källa fakta: Wihlborgs Fastigheter AB)

Läs mer om projektet i ByggIndustrin!

Tactile Flooring Referens Ubåtshallen Malmö

" "

Fel: Kontaktformulär hittades inte.